Ózonos klímatisztítás

Klímatisztítás

Mint az autóklíma, mint pedig lakásokban elhelyezett klíma tökéletes táptalaj a mikroorganizmusok elszaporodásához. A gombák, atkák, baktériumok, vírusok ilyen (pl. legionella) megtelepednek a klíma különböző részein, és egyre jobban elterjednek, mivel minden adott az életciklusukhoz. A levegő mozgásával a különféle betegségeket okozó organizmusok a belső térbe jutnak, melyek a légutakba kerülve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fejfájást, fáradékonyságot, levertség érzetet, vagy akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is okozhatnak. Ez a gyerekekre különösen veszélyes, mivel az ő immunrendszerük még kevésbé fejlett, illetve allergén mentes az egész folyamat, és nem maradnak káros vegyszerek az autó különböző pontjain.

Autóklíma tisztítás

Az ózonos klímatisztítás során, az autóba helyezünk egy olyan nagyteljesítményű ózongenerátort, mely akár egy lakás ózonos tisztítására is alkalmas. A levegőáramlást belső keringtetésre kapcsoljuk, és alacsony fordulaton cirkuláltatjuk a levegőt/ózont. Ez azért szükséges, hogy a tisztítási folyamat közben az ózon kellően átjárja a klímát, és az egész levegőztető rendszert, valamint az autó összes zugát. Az ózon olyan helyekre is beférkőzik, ahova semmilyen tisztítókendő, sem spray nem jut be, de a baktériumok megtelepednek. Az ózonos fertőtlenítés, megoldást nyújt a kellemetlen szagok eltűntetésére is, mivel ezek okozói a különféle mikroorganizmusok. A kezelést követően mind elpusztulnak, beleértve járműben élő, bogarakat, pókokat és egyéb élősködőket. A teljes folyamat maximum 1-1,5 órát vesz igénybe.

Autóklíma tisztítás

Az ózonos fertőtlenítés, ózonos klímatisztítás során semmit sem kell szétszedni az autóban, a baktériumok, atkák, gombák, vírusok elpusztítását az utastérben keringő nagy koncentrációjú ózon végzi, mely kíméletlen mindenféle szerves anyaggal szemben, mivel az Ózon az egyik, ma ismert legerősebb fertőtlenítő hatású anyag, mely ellen semmilyen mikroorganizmusnak nem sikerült immunitást kifejleszteni, nem úgy mint a különböző baktériumpusztító vegyszerekkel szemben. A különféle vegyszerekre érzékenyek, kisgyermekesek, asztmások, vagy egyéb légzőszervi betegek, allergiások, gyengébb immunrendszerrel rendelkezők számára különösen ajánlott az efféle beavatkozás, amit évente legalább egyszer ajánlott elvégezni az utastérben.

Az ózonos klímatisztításnak számos előnye van a vegyszeres tisztítással szemben.

 

  • Gyors.
  • Olcsó.
  • Az ózon oda is bejut, ahová a hab nem.
  • Nem kell szétszerelni semmit.
  • A autó összes pontján hat.
  • Nem maradnak mérgező vegyszerek a klímában.
  • Nem kell félnünk hogy kárt tesz az autó belsejében.
  • 3000x erősebb, mint a klór.

A legtöbb helyen, kis teljesítményű, olcsóbb Ózongenerátorokkal dolgoznak, ezek a fertőtlenítéshez használt gépek általában 150mg/h mennyiség kibocsátására képesek, amik ugyan enyhe ózon szagot termelnek, de nem kellően hatásosak. Amit mi használunk ipari teljesítményű, 10.000mg/h teljesítményre képes, ez lakások, házak, irodák fertőtlenítésére is alkalmas. Tehát számszerint 66db ilyen kis gépet kéne betenni az autóba, hogy ugyan azt a hatást elérje, mint egy ilyen nagy teljesítményű gép. Az Ózonos klímatisztítást gyakran a polírozással egybekötve szokták igénybe venni, így egy komplett külső belső felfrissülést kap az autónk.

ozonizalas-szoveg-melletti-foto-1-b
Mit kell tudni az Ózonról?

Az ózon gáz (O3) három oxigén atomot tartalmaz, míg az általunk belélegzett levegő csak kettőt. Amikor a rendkívül reaktív Ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb  szerves, szagokat okozó részecskékkel találkozik, oxidáció következik be, mely során a baktériumok, atkák, vírusok, stb., tehát minden ami szerves, teljesen elpusztul. Ezzel egy időben, az ózon molekula oxigénné (O2) alakul át, tehát egy ilyen Ózonos kezelés után nem marad más, mint friss levegő.

Káros lehet az élőlényekre az ózon?

Az ózon nagy mennyiségű, hosszan tartó belégzése, káros lehet, ezért az autó fertőtlenítése során, senki sem tartózkodhat az autóban. Az ózon erősen oxidáló tulajdonsága miatt, eléggé rövid életű, és hamar visszaalakul oxigénné. Az Ózon mindig talál magának megkötni kívánt molekulát, így 30 perc, alatt szinte már alig marad ózon egy zárt térben is, így az autónk 15-20 percnyi szellőztetés után teljes biztonsággal igénybe vehető.